03 Februari 2015

KRABI 2015...

percutian pertama tuk 2015...destinasi adalah pulau dan pantai kerana saya adalah pecinta tegar..
 ni view dari bilik di awal pagi..damai dan dingin,saya rindu suasana awal pagi yang tenang..petang nye lepak n berenang kat pool comel kat bawah tu...
 gambar tak tersusun n x bnyk yg nak share kerna aku malas...teruknye perangai!ni lepas jalan2 cari makan,cuci mata & shoping..dah x larat nk jln kaki balik ke hotel so ambik kesempatan naik pengangkutan yg paling 'femes' kat krabi..'tuk-tuk'..topi tu baru beli n malas nk pegang so pakai jer la,biar la org nk kata apa..malam2 aku pakai topi...??!!
 ambik gambar ni masa kat airport Krabi,boring menunggu...
 sontam,sosej ayam,aym bbq n jagung bakar...smua ni dinikmati msa g Emerald Pool...msa ni kebulur nasi tapi xde org jual,yang ade hanya pulut.....oh,aku rela ratah lauk daripada mkn pulut...kena jga kesihatan n perut sewaktu brcuti...kalo x spoil sgala plan..
 Phi-Phi Island...singgah tuk buffet lunch kat sini...berlatar belakangkan hospital yg comel,kalo kat sini layak panggil klinik jer kot..kecik jer..
di bawah terik mentari...1pm kot...panas berdenting...aku dan topi x dpt dipisahkan,takut sunburn...hihihi
berteduh di bawah pokok ketika org lain sibuk berenang,berselfie dan berjemur di tepi pantai...masa ni aku pening,mabuk laut pas singgah 3 pulau...perghhh,laut lak bergelora...ombak kuat sepanjang prjalanan pegi n balik...happening giler dalam speed boat dengan jeritan aku n 'geng perak' setiap kali bot mredah ombak besar...kebasahan dek percikan air laut dan jantung brdegup kencang...cuak giler berada d tgh laut dgn ombak sebegitu...
pegi n balik naik Mas Airline...selesa n santai.
#pic x clear,curi dr IG sendiri....

Malidur Rasul..


yeahhhh...2015!!
dah sebulan lebih melangkah ke tahun baru....dan dah sebulan juga sepatutnye entri ni diupdate.Malang sekali rasa malas nk menjenguk di sini semakin melampau...mugkin kerana media sosial dah trlalu bnyk dan saya punya bnyk pilihan untuk bertandang...
#ini kisah Malidur Rasul 2015# dan hanya mampu sekeping gambar tuk dikongsi...Alhamdulillah ini merupakan kenangan terindah dlm hidup kerna prtama kali join perbarisan Malidur Rasul...

18 Disember 2014

....yang bertambah hanya angka sedangkan usia semakin menyusut...



14/12/14 telah berlalu...alhmdulillah,msih diberi peluang untuk mnikmati susana hidup di usia 33yrs....syukur kerna sntiasa di kelilingi dgn insan2 yg prihatin n penyayang...brsyukur kerna dirahmati dgn kehidupan yg sederhana...ohhhh,hati ini sebenarnya dibebani rasa yg tak terungkap...x dapat diluahkn mlalui kata2...cuma mampu mnyebut ALHAMDULILLAH setiap detik.
tahun ni tiada yang istimewa trjadi....cuma keaadaan ksihatan yg x ok n 2 kali admit....musibah kecil yg ku anggap teguran dari-Nya kerna kelalaian n sikapku sndiri.
Moga tahun baru 2015 hidupku akn lebih ceria n sukses...yeaaahhh...antara wish listku:
1)nak kurusssss...pllzz
2)nak istiqamah tunaikn tgngjawb wajib
3)nak rajin brsenam...
4)nak kerap honeymoon....ehhh,holiday..hihihi
5)nak lebih bnyk menabung....
6)nak bnyk reward tuk diri sendiri...